Our Story

Internationella Engelska Skolan i Borås, öppnade hösten 2010 sina dörrar för 230 elever i år 4-9. Nu under vårt andra år, har inskrivningen ökat till 350.

Vår byggnad är ett välkänt landmärke i Borås, eftersom den har använts som skola sedan 1930. Det ligger i det populära affärsområdet Knalleland där du kan hitta affärer, restauranger och Borås Arena - hemmaplan för Elfsborgs fotbollslag.

Vi har elever och lärare från hela världen, som dragits till vår skola på grund av vår förmåga att erbjuda en pedagogisk miljö där "lärare kan undervisa och elever kan lära."
Tvåspråkighet är i fokus på IES Borås där engelska, naturkunskap, matematik, konst, och musik undervisas på engelska, av lärare som har engelska som modersmål. Dessutom har vi språkkurser i spanska, franska, tyska och mandarin.

I våra klassrum kommer du att se lärare och elever som positivt samverkar med varandra, i en lugn och trygg inlärningsmiljö som ger varje elev möjlighet att nå sin fulla potential. Genom "tuff kärlek" lär sig våra elever inte bara det akademiska, utan även om att bli en ansvarstagande medborgare i världen.

IES Borås är verkligen en skola där eleverna utvecklar sina färdigheter i språk, ansvarstagande och att arbeta självständigt och med andra. Kom på besök och se själva hur vi arbetar!